VACCINS. PRIKKELENDE STOF – Cécile van Els e.a. – Stichting Biowetenschappen en Maatschappij

HOE ZIET DE TOEKOMST VAN VACCINS VOOR MENS EN DIER ERUIT? Door de coronapandemie is het belang van vaccins duidelijker geworden dan ooit. Dankzij vaccinatie konden we anderhalf jaar na de uitbraak ons gewone leven weer oppakken. De pandemie heeft onze kunde en kennis over vaccins een enorme boost gegeven, maar legde ook dilemma’s in de samenleving over vaccineren bloot. De politiek en sociale media speelden hierin een belangrijke rol.

 

Omschrijving

Door de coronapandemie is het belang van vaccins duidelijker geworden dan ooit. Dankzij vaccinatie konden we anderhalf jaar na de uitbraak ons gewone leven weer oppakken. De pandemie heeft onze kunde en kennis over vaccins een enorme boost gegeven, maar legde ook dilemma’s in de samenleving over vaccineren bloot. De politiek en sociale media speelden hierin een belangrijke rol.

De coronavaccins vormen maar een klein onderdeel van alle vaccins die zijn ontwikkeld en worden toegepast. Wat zijn de huidige uitdagingen en hoe wapenen we ons tegen ziekteverwekkers die voortdurend veranderen?

In dit boek bespreken wetenschappers de betekenis van vaccins voor mens, dier en maatschappij. Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen infectieziekten en willen we wel tegen elke (nieuwe) ziekte een prik? Welke rol speelt de maatschappij hierin? Ook richten we onze blik op de mogelijke toekomst van vaccineren, waarbij het betrouwbaar en begrijpelijk informeren van burgers hoog op de agenda staat. Vaccinatie blijft immers een vrijwillige keuze.

 

Cécile van Els
Cécile van Els

Informatie

Titel Vaccins
Ondertitel Prikkelende stof
Auteur Cécile van Els e.a.
Druk 1e
Prijs € 15,00
Formaat 13,5 × 21 cm
Uitvoering paperback
Omvang circa 144 pagina's
Illustraties geïllustreerd met infographics en kleurenfoto's
Omslagontwerp Nico Richter
Verschijnt/verschenen mei 2024
NUR 860
ISBN 978 90 8803 140 3
Genre Populaire wetenschap
    << terug