Gert Kema en Fédes van Rijn

Prof. dr. Gert Kema is hoogleraar plantenziektenkunde bij Wageningen Universiteit. Zijn activiteiten in onderzoek en onderwijs concentreren zich op ziekten in (tropische) gewassen die door schimmels en bacteriën worden veroorzaakt.

Dr. Fédes van Rijn is onderzoeker bij Wageningen Research. Zij evalueert de effecten van projecten, programma’s en beleid om de duurzaamheid van tropische handelsketens te vergroten.

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) verspreidt, online en in print, populairwetenschappelijke informatie over actuele thema’s in de gezondheids- en biowetenschappen, geschreven door vooraanstaande wetenschappers. Zij wil zo bijdragen aan het in brede kring bevorderen van inzicht in de actuele en toekomstige ontwikkeling en toepassing van de biowetenschappen, in het bijzonder de betekenis en gevolgen voor mens, dier en maatschappij.

DE BANAAN – Gert Kema & Fédes van Rijn e.a. – Stichting Biowetenschappen en Maatschappij
DE BANAAN – Gert Kema & Fédes van Rijn e.a. – Stichting Biowetenschappen en Maatschappij

Midden vorige eeuw was de banaan in Nederland nog een exclusieve delicatesse. Nu is dit exotische fruit niet meer weg te denken uit de winkels. De banaan is ’s werelds meest gegeten fruit. Maar de banaan heeft het zwaar te verduren. Diverse so ...BestelOver de auteur