m +31 (0) 6 18 467 846

e info@uitgeverijlias.nl

De Van Nellefabriek. Uit: Werelderfgoed van Nederland

m +31 (0) 6 18 467 846

e info@uitgeverijlias.nl

Nobelprijswinnaar Pieter Zeeman in glas-in-lood. Uit: Nobel op de kaart

m +31 (0) 6 18 467 846

e info@uitgeverijlias.nl

De Groene kathedraal, Marinus Boezem. Uit: Holland Highlights

m +31 (0) 6 18 467 846

e info@uitgeverijlias.nl

De Ark van Noach. Uit: De gekste plek van Nederland

m +31 (0) 6 18 467 846

e info@uitgeverijlias.nl

Impressie van de drijvende Citadel. Uit: Nederland Waterland. Holland Land of Water

Menu

Over Lias

 

logo

 

 

 

 

Uitgeverij Lias is een in 2011 opgerichte zelfstandige uitgeverij. De uitgeverij wordt geleid door Liesbeth de Vries, uitgever met een jarenlange ervaring; zij werkte achtereenvolgens bij Uitgeverij Sijthoff en Kosmos Uitgevers en had daar verschillende fondsen onder haar beheer.

Uitgeverij Lias richt zich op cultuur, geschiedenis, actualiteit en populaire wetenschap. Nederland is hierbij een van de thema’s. Doel is het uitgeven van non-fictie onder het motto `boeken met betekenis’. De informatie wordt door kundige en markante auteurs toegankelijk gemaakt voor een breed publiek, met een vaardige pen en bij voorkeur met de nodige humor.

Waar komt de naam Lias vandaan? Een Lias is een bundel papieren of brieven bijeengehouden door een koordje. Of, zoals Van Dale het omschrijft: `Een pak papieren die bijeen horen’. Je zou het zo al bijna een boek kunnen noemen…
In de 17e eeuw werd een Lias veelvuldig gebruikt. De Nederlandse schilder van stillevens Cornelis Brisé (1622-1670) heeft enkele Liassen geschilderd in opdracht van de stad Amsterdam. Het doek (1656) is te bewonderen in het Koninklijk Paleis Amsterdam en Joost van den Vondel schreef er speciaal een gedicht bij. En Lias heeft ook een geologische betekenis: het Lias is het oudste tijdvak van de Jura.
Het is toch een mooi streven om de combinatie van natuur en cultuur, van degelijkheid en subtiliteit in de uitgaven tot uitdrukking te laten komen.

 

 

De uitgeverij werkt met een vaste groep ervaren redacteuren, vormgevers, vertalers en drukkers die gezamenlijk de kwaliteit van de uitgaven waarborgen. Voor de verkoop, distributie en de marketing in Nederland is Lias een samenwerking aangegaan met Verkoopmaatschappij Schuyt & Co/Fontaine Uitgevers. In Vlaanderen wordt de uitgeverij vertegenwoordigd door Agora.

De start van de uitgeverij

De champagne vloeide rijkelijk tijdens de presentatie van Werelderfgoed van Nederland in museum Het Grachtenhuis in Amsterdam. Een perfecte locatie voor een boek met een dergelijk onderwerp. Ook werd het glas geheven op de start van de uitgeverij. Foto’s »