Holland Highlights

Nederland is al eeuwen toonaangevend op het gebied van waterbeheer en dijkenbouw. De Rotterdamse haven is dé poort voor het Europese goederenvervoer. En Nederlandse designers, groentetelers en dj’s behoren tot de absolute wereldtop.

Omschrijving

Plekken met een verhaal die een omweg waard zijn

Nederland is al eeuwen toonaangevend op het gebied van waterbeheer en dijkenbouw. De Rotterdamse haven is dé poort voor het Europese goederenvervoer. En Nederlandse designers, groentetelers en dj’s behoren tot de absolute wereldtop. Holland Highlights portretteert de sectoren waarin Nederland zich internationaal onderscheidt. Zoals handel, landbouw, watermanagement en dijkenbouw, maar ook innovatie, Dutch Design en Hollandse meesters. Stuk voor stuk iconen van Nederland, maar ook voorbeelden uit de categorie ‘waarin een klein land groot kan zijn’. Holland Highlights gaat bovendien op zoek naar de belangrijkste drijfveren achter het Nederlandse succes: de handelsgeest, de strijd tegen het water en het inventieve gebruik van de schaarse ruimte. Het resultaat is een fascinerende dwarsdoorsnede van een van de meest bedrijvige landen ter wereld.

Bestel nuOver de auteur

 

Van watermanagement tot Dutch Design, en van Tasty Toms en toprozen tot dj Tiësto: Nederland vervult in een aantal sectoren een prominente internationale positie
*
Waar een klein land groot in kan zijn: de iconen van Nederland
*
Onderscheidend door de mooie vormgeving en prachtige fotografie
*
Tweetalige editie: Nederlands en Engels
*

Jeroen van der Spek
Jeroen van der Spek

    << terug