PLASTIC SOUP ATLAS VAN DE WERELD, 2e druk – Michiel Roscam Abbing

We profiteren elke dag van de voordelen die plastic ons biedt. Dezelfde eigenschappen die de afgelopen zeventig jaar plastic zo populair hebben gemaakt, blijken echter funest voor ecosystemen. Plastics zijn niet oplosbaar in water en vergaan niet. Wat plastic in het milieu wel doet, is uiteenvallen in steeds kleinere fragmenten.

Omschrijving

We profiteren elke dag van de voordelen die plastic ons biedt. Dezelfde eigenschappen die de afgelopen zeventig jaar plastic zo populair hebben gemaakt, blijken echter funest voor ecosystemen. Plastics zijn niet oplosbaar in water en vergaan niet. Wat plastic in het milieu wel doet, is uiteenvallen in steeds kleinere fragmenten. Daartoe behoren de microplastics. Die zijn zo klein dat ze niet meer zichtbaar zijn voor het blote oog en gemakkelijk voedselketens kunnen binnendringen.
Zwerfplastic en microplastics worden door het milieubureau van de Verenigde Naties, de UNEP, beschouwd als een van grootste wereldwijde milieuproblemen. Het probleem heeft ook een naam: plastic soup. De plastic soup is overal. Veel diersoorten hebben last van plastic; ze krijgen het binnen, verwonden zich of stikken erin. En ook de mens krijgt de soup inmiddels letterlijk op zijn bord. Aanwijzingen voor gezondheidsschade stapelen zich op.

De Plastic Soup Atlas van de Wereld is thematisch opgebouwd en biedt in zestig rijk geïllustreerde onderwerpen een overzicht van de wereldwijde plastic soup. Het eerste deel is gericht op de oorzaken, het tweede op mogelijke oplossingen. De overkoepelende, niet mis te verstane boodschap is dat er alles aan gedaan moet worden om deze vervuiling te bestrijden.

 

Michiel Roscam Abbing
Michiel Roscam Abbing

Informatie

Titel Plastic Soup Atlas van de Wereld
Auteur Michiel Roscam Abbing
Druk 1e
Prijs € 29,95
Formaat 24 × 34 cm
Uitvoering gebonden
Omvang 128
Illustraties geillustreerd met kleurenfoto's en infographics
Omslagontwerp Nico Richter
Verschijnt/verschenen april 2018
NUR 944
ISBN 978 90 8803 095 6
Genre Geschiedenis & actualiteit
    << terug