Wijze woorden

Filosofen houden van wijsheid, althans dat is de letterlijke betekenis van het woord filosoof. Welke wijsheid precies; daarover verschillen ze van mening. In zijn bijzonder inspirerende verzameling van filosofische uitspraken heeft Gareth Southwell de beste citaten, ideeën en theorieën samengebracht.

Omschrijving

De belangrijkste filosofische uitspraken en hun betekenis
Filosofen houden van wijsheid, althans dat is de letterlijke betekenis van het woord filosoof. Welke wijsheid precies; daarover verschillen ze van mening. In zijn bijzonder inspirerende verzameling van filosofische uitspraken heeft Gareth Southwell de beste citaten, ideeën en theorieën samengebracht. Allemaal uitspraken om te omarmen, te weerleggen, over na te denken, of gewoon te gebruiken. Het boek bevat het gedachtegoed van beroemde filosofen, zoals Plato, Aristoteles, Kierkegaard en Foucault, aangevuld met filosofische uitspraken van diverse (natuur)wetenschappers, zoals Richard Dawkins, Rupert Sheldrake en Stephen Hawking. Elke uitspraak is aangevuld met een korte biografie van de filosoof of wetenschapper, de historische context en de betekenis ervan.

Bestel nuOver de auteur
 

*
Bevat de meest beroemde filosofische uitspraken over een periode van 2500 jaar
*
Gaat verder dan de ‘echte’ filosofen; ook filosofische uitspraken van natuurwetenschappers, theologen, psychologen en antropologen zijn opgenomen
*
Over het wat en hoe en vooral het waaróm van het leven
*
Inspirerende uitspraken die aanzetten tot nadenken
Enkele uitspraken
  • Winnen zonder vechten is het beste, Sun Tzu
  • Ken u zelf, anoniem
  • Ik denk niet te weten wat ik niet weet, Socrates
  • Wie door liefde wordt aangeraakt, wandelt niet in duisternis, Plato
  • Wat me niet vernietigt, maakt me sterker, Nietzsche
  • Tegen geweld is een argument nooit nodig, vóór geweld wel, Noam Chomsky
Gareth Southwell
Gareth Southwell

    << terug