Volgers & vormers

Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit? En hoe zou het eruit moeten zien? Is de school alleen bedoeld om jongeren op de arbeidsmarkt voor te bereiden, of mogen we een bredere pedagogische en culturele vorming verwachten?

Omschrijving

Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit?

Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit? En hoe zou het eruit moeten zien? Is de school alleen bedoeld om jongeren op de arbeidsmarkt voor te bereiden, of mogen we een bredere pedagogische en culturele vorming verwachten? Er wordt gezegd dat de toegenomen managementcultuur in het onderwijs en de politieke bemoeienis de leraar z’n vak hebben afgenomen, maar kunnen aan de pabo opgeleide docenten het benodigde vakmanschap nog wel aan? En is het wellicht effici�nter en goedkoper om de leraar te vervangen door een iPad vol educatieve programma’s? Dat zijn de centrale vragen in Volgers & vormers. Journalist Tobias Reijngoud vroeg een brede, verrassende groep opinieleiders naar hun onderwijsvisie. Bij steeds meer scholen en opleidingen heeft kwaliteit plaatsgemaakt voor kwantiteit, met een reeks financiële debacles en diploma-inflatie tot gevolg. Hoe het anders kan en moet wordt beschreven in dit boek.

Bestel nuOver de auteur

 

*
Een verfrissende kijk op het onderwijs in Nederland
*
Spraakmakende opinieleiders – van psycholoog en pedagoog tot filosoof en econoom – geven hun visie op het onderwijs
*
Ontstaan en ontwikkeling van marktwerking en economisering in het onderwijs, én de alternatieven
*
Onderscheidend door de brede en journalistieke aanpak
*
Het resultaat is polemisch en levert een bijdrage aan de actuele discussie op dit gebied

De opinieleiders:
Alexander Rinnooy Kan, oud SER-voorzitter * Adjiedj Bakas, trendwatcher * Micha de Winter, hoogleraar pedagogiek * Huub Oosterhuis, theoloog en schrijver * Jan Siebelink, schrijver * Maurice de Hond, oprichter Steve Jobsschool * Ad Verbrugge, filosoof * Paul Frissen, bestuurskundige * Aleid Truijens, journalist en schrijver * Louis Tavecchio, psycholoog * Désanne van Brederode, filosoof en schrijver * Leo Prick, publicist en psycholoog * Greetje van der Werf, hoogleraar onderwijzen en leren * Els Lodewijks-Frencken, pedagoog * Angela Crott, historica *

 

 

Tobias Reijngoud
Tobias Reijngoud

Informatie

Titel Volgers & vormers
Ondertitel Spraakmakende opinieleiders over de toekomst van het onderwijs
Auteur Tobias Reijngoud
Druk 1e
Prijs € 19,95
Formaat 13,5 × 21 cm
Uitvoering paperback
Omvang 192 pagina's
Omslagontwerp Studio Jan de Boer
Verschijnt/verschenen maart 2013
NUR 840
    << terug