TAALMYSTERIES – Alla Peeters, Petra Sleeman e.a.

‘INFORMEERT, VERRAST, CHARGEERT SOMS EN DAAGT UIT.’ Niemand weet hoeveel talen er exact op onze planeet worden gesproken, laat staan hoeveel talen er vroeger waren. Volgens de de taalcatalogus Ethnologue bestaan er op dit moment 7139 talen. Iedere taal vertelt een verhaal over en geeft een beeld van de cultuur en het volk dat deze taal spreekt of heeft gesproken.

Omschrijving

IEDERE TAAL IS VOL RAADSELS EN GEHEIMEN

Niemand weet hoeveel talen er exact op onze planeet worden gesproken, laat staan hoeveel talen er vroeger waren. Volgens de taalcatalogus Ethnologue bestaan er op dit moment 7139 talen. Iedere taal vertelt een verhaal over en geeft een beeld van de cultuur en het volk dat deze taal spreekt of heeft gesproken. En iedere taal is vol raadsels en geheimen die taalgebruikers geërfd hebben van vorige generaties. Dankzij inspanningen van menig taalspecialist en taalliefhebber zijn sommige van deze mysteries opgelost. Zo is het Mayaschrift ontcijferd en is de verwantschap tussen de Indo-Europese talen in kaart gebracht. Andere geheimen wachten nog op hun onthulling. Is er ooit een oertaal geweest? Waarom is er zo’n enorme verscheidenheid aan talen? Ook is het nog maar ten dele bekend wat er in ons hoofd gebeurt wanneer we een taal leren.

In Taalmysteries staan afwisselende, kleurrijke en soms curieuze verhalen over grote en kleine raadsels rond grote en kleine talen. Ze zijn geschreven door taalonderzoekers en taaldocenten van de Universiteit van Amsterdam.

Alla Peeters is als universitair docent Russische en Slavische taalkunde verbonden aan de UvA. Ze is medeauteur van een Russische grammatica en leerboeken Russisch en specialist in tweedetaalverwerving en meertaligheid. Ze is medesamensteller van de taalkalender Meer dan woorden alleen.

Petra Sleeman is als universitair docent Franse taalkunde verbonden aan de UvA.  Ze is auteur van een Franse grammatica voor het hoger onderwijs, redacteur van verschillende boeken over Romaanse en Germaanse talen en specialist in theoretische taalkunde. Ze is medesamensteller van de taalkalender Meer dan woorden alleen.

Alla Peeters en Petra Sleeman
Alla Peeters en Petra Sleeman

Informatie

Titel Taalmysteries
Ondertitel Raadselachtige feiten van grote en kleine talen
Auteur Alla Peeters, Petra Sleeman e.a.
Prijs € 19,99
Formaat 13,5 × 21 cm cm
Uitvoering paperback met flappen
Omvang 224 pagina's
Omslagontwerp Nico Richter
Verschijnt/verschenen juni 2022
NUR 320, 610
ISBN 978 90 8803 126 7
Genre Taal
    << terug