DE WERELD IN TAAL. EEN REIS IN 40 VERHALEN – Alla Peeters, Petra Sleeman e.a. Verschijnt mei 2024

HOE TAAL ONS DENKEN EN ONZE CULTUUR BEPAALT. Reizen door de wereld via taal is het overkoepelende thema van dit boek. De reis kan dicht bij huis blijven, in Nederland, maar kan ook verder weg zijn, in Europa of in andere werelddelen. Het kan gaan om de reis die woorden afleggen, het leren van andere talen om te kunnen reizen of de reis van literaire werken.

Omschrijving

Reizen door de wereld via taal is het overkoepelende thema van dit boek. De reis kan dicht bij huis blijven, in Nederland, maar kan ook verder weg zijn, in Europa of in andere werelddelen. Het kan gaan om de reis die woorden afleggen, het leren van andere talen om te kunnen reizen of de reis van literaire werken.

Vragen die beantwoord worden zijn, onder andere: hoe reis je van droog naar drugs? Hoe gemakkelijk of moeilijk is het om twee verwante talen te leren? Wat nam Peter de Grote van zijn reis door Europa mee terug naar Rusland? Wat is de functie van het concept ‘reis’ in ons dagelijks taalgebruik? Hoe goed kun je talen leren met taalapps? Wat is Namdeutsch? Wat is het meest vertaalde gedicht en waarom? Is er een relatie tussen cultuur en gebarentaal van een land? Hoe kan jouw eigen taal je helpen om in een ander land te integreren? Wat is de invloed van lezen op ons taalvermogen? Wat is het verband tussen De drie musketiers en de Académie française?

Het resultaat is een bundel met afwisselende, opmerkelijke en verrassende verhalen over bekende en minder bekende talen. Ze zijn geschreven door taalonderzoekers en taaldocenten van de Universiteit van Amsterdam.

Alla Peeters en Petra Sleeman
Alla Peeters en Petra Sleeman

Informatie

Titel De wereld in taal
Ondertitel Een reis in 40 verhalen
Auteur Alla Peeters, Petra Sleeman e.a.
Druk 1e
Prijs 19,99
Formaat 13,5 × 21 cm
Uitvoering paperback met flappen
Omvang circa 224 pagina's
Omslagontwerp Nico Richter
Verschijnt/verschenen mei 2024
NUR 610
ISBN 978 90 8803 131 1
Genre Taal
    << terug