Survivalgids voor de toekomst

Hoe ziet ons leven er over vijf, tien of vijftig jaar uit? Hoe staat het dan met onze planeet? Leven we nog ongeveer zoals vandaag? Zijn we gezonder? Slimmer? Welke machines gebruiken we? En welk vervoer?

Omschrijving

Hoe ziet ons leven er in de nabije toekomst uit?

Hoe ziet ons leven er over vijf, tien of vijftig jaar uit? Hoe staat het dan met onze planeet? Leven we nog ongeveer zoals vandaag? Zijn we gezonder? Slimmer? Welke machines gebruiken we? En welk vervoer? Hoe vermaken we ons? Bestaat de liefde nog? En de natuur? Hoe maken we kinderen? De Survivalgids voor de toekomst biedt voor al deze vragen uitkomst. In deze handzame gids staan de toekomstige ontwikkelingen op uiteenlopende terreinen beschreven, zoals gezondheid, wonen, werk, vervoer, eten, seks, communicatie, energie, media, leren, vermaak, geloven en handel.

Bestel nuOver de auteur

 

*
Spannende journalistieke aanpak van wetenschapsjournalist van de Volkskrant, Martijn van Calmthout
*
De gids toont ons leven in de nabije toekomst; wat kunnen we verwachten
*
Geeft inzicht aan de hand van wat de wetenschap en technologie ons nu bieden en beloven. En vrezen.
*
Beschrijft de ontwikkelingen op uiteenlopende terreinen
*
Met deze survivalgids stap je met een gerust hart in de wereld van morgen!
*

Martijn van Calmthout

Martijn van Calmthout is journalist bij de Volkskrant, Einstein-kenner en gek op wetenschap; van oermensen tot ruimtevaart, van hersens tot vogelzwermen, van de kleinste deeltjes tot 3D-printers. Hij schrijft dagelijks voor de krant, twittert, schrijft boeken en presenteert live-wetenschapsshows, waaronder het maandelijkse KennisCafé in De Balie. Hij werkte mee aan het radioprogramma De kennis van nu. Eerder schreef hij Echt Quantum. Hoe de deeltjeswereld steeds alledaagser wordt (4e druk), Survivalgids voor de toekomst (‘Uitstekende wetenschapsjournalistiek’, NRC) en hij is medeauteur van Nobel op de kaart. Op zoek naar de Nederlandse Nobelprijswinnaars van vroeger en nu (‘Een eerbetoon aan al die onbekende Nobelprijswinnaars’, de Volkskrant).

Informatie

Titel Survivalgids voor de toekomst
Auteur Martijn van Calmthout
Druk 1e
Prijs € 12,50
Formaat 12,5 × 20 cm
Uitvoering paperback met flappen
Omvang 192 pagina's
Omslagontwerp Studio Jan de Boer
Verschijnt/verschenen april 2013
NUR 400,910
ISBN 978 90 8803 029 1
eBoek ISBN 978 90 8803 032 1
    << terug