Professor Stewart’s verzameling van wiskundige raadsels

Toen hij veertien jaar was, begon Ian Stewart, een van de beroemdste wiskundigen van nu, met een wiskundenotitieboekje. Als een ekster verzamelde hij alles wat hij kon vinden over wiskunde wat niet op school werd onderwezen.

Omschrijving

`Prachtig… verdient een plek tussen de klassiekers in dit genre.’
– Mathematics Today

Toen hij veertien jaar was, begon Ian Stewart, een van de beroemdste wiskundigen van nu, met een wiskundenotitieboekje. Als een ekster verzamelde hij alles wat hij kon vinden over wiskunde wat niet op school werd onderwezen (dus alle leuke en boeiende dingen). Het werden zes notitieboekjes die uiteindelijk hebben geleid tot Professor Stewart’s verzameling van wiskundige raadsels.

Ontdek zijn fantastische verzameling van spellen, puzzels, verhalen, grapjes en weetjes, uitzonderlijke feiten uit de wereld van de wiskunde, kaarttrucs, dingen om te maken en dingen om te doen. Je komt te weten wat de laatste stelling van Fermat inhoudt, de vierkleurenstelling, het vermoeden van Poincar, de chaostheorie, fractals, de complexiteitstheorie en de Penrose-patronen – en de echte reden waarom je niet door nul kunt delen.

Voor fanatieke liefhebbers en avontuurlijke nieuwelingen! Niets kan tegen professor Stewart’s smakelijke verzameling van rekenkundige weetjes op!

Bestel nuOver de auteur

 

*
Bestseller. Meer dan 100.000 exemplaren verkocht in Engeland. Rechten verkocht aan 12 landen.
*
Meer dan 15.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen
*
Raadsels, spelletjes, puzzels, verhalen, grapjes en trucs, mét de oplossingen
*
Wiskunde toegankelijk gemaakt voor een breed publiek door een van de beroemdste wiskundigen van nu
Ian Stewart
Ian Stewart

    << terug