MEER DAN WOORDEN ALLEEN, Taalkalender 2021 – Universiteit van Amsterdam. Verschijnt augustus 2020

Een taal is veel meer dan alleen woorden. Een taal weerspiegelt een cultuur en geeft een wereldbeeld weer in alle aspecten. Dit thema staat centraal in deze nieuwe taalscheurkalender Meer dan woorden alleen, samengesteld door taal- en letterkundigen van de Universiteit van Amsterdam. Vele talen komen daarbij aan bod maar de rode draad wordt gevormd door het Nederlands.

Omschrijving

HOE TALEN DE WERELD WEERSPIEGELEN –  TAALKALENDER 2021

Een taal is veel meer dan alleen woorden. Een taal weerspiegelt een cultuur en geeft een wereldbeeld weer in alle aspecten. Dit thema staat centraal in deze nieuwe taalscheurkalender Meer dan woorden alleen, samengesteld door taal- en letterkundigen van de Universiteit van Amsterdam. Vele talen komen daarbij aan bod maar de rode draad wordt gevormd door het Nederlands. Aan de orde komen onder meer oertalen, oudste woorden, taalfamilies, taalvariaties, straattaal, hoe talen elkaar beïnvloeden, hoe nieuwe talen ontstaan, taalverwerving, hoe taal ons wereldbeeld bepaalt, metaforen, de kunst van het vertalen, leenwoorden, cultuurconcepten in taal en de toekomst van talen.Ook bedreigde talen worden beschreven. Elke twee weken verdwijnt er ergens ter wereld een taal en daarmee verdwijnt een uniek cultuur erfgoed. Het belang van biodiversiteit is inmiddels gemeengoed; waarom zou de instandhouding van taaldiversiteit minder belangrijk zijn?

Meer dan woorden alleen is samengesteld door taal-en letterkundigen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en vormt een afwisselende en kleurrijke taalkalender met als boodschap: taal verloedert niet! De kalender biedt een jaar lang taalplezier voor elke taalliefhebber en een goed begin van elke dag: een verrassend, leerzaam of vermakelijk taalfeit. Om cadeau te geven én te krijgen.

Informatie

Titel Meer dan woorden alleen
Ondertitel Hoe talen de wereld weerspiegelen
Auteur Alla Peeters, Petra Sleeman e.a.
Druk 1e
Prijs € 15,00
Formaat 13 × 18 cm
Uitvoering scheurkalender
Omvang 736 pagina's
Illustraties zwart-wit illustraties
Omslagontwerp Nico Richter
Verschijnt/verschenen augustus 2020
NUR 014
ISBN 978 90 8803 105 2
Genre Algemeen
    << terug