MEER DAN WOORDEN ALLEEN, Taalkalender 2021 – Universiteit van Amsterdam

Een taal is veel meer dan alleen woorden. Een taal weerspiegelt een cultuur en geeft een wereldbeeld weer in alle aspecten. Dit thema staat centraal in deze nieuwe taalscheurkalender Meer dan woorden alleen, samengesteld door taalkundigen van de Universiteit van Amsterdam. Vele talen komen daarbij aan bod maar de rode draad wordt gevormd door het Nederlands.

Omschrijving

HOE TALEN DE WERELD WEERSPIEGELEN –  TAALKALENDER 2021

Tot in de twintigste eeuw werd er Nederlands in de staat New Jersey gesproken, het woord robot is afkomstig uit het Tsjechisch, klanken kunnen hoekig zijn en gedichten kun je ‘schrijven’ in gebarentaal. Dit en veel meer leest u in deze taalkalender. De afwisselende, kleurrijke en soms curieuze verhalen laten zien hoeveel taal ons kan vertellen over onze cultuur en ons wereldbeeld. Woorden vormen als het ware voetafdrukken van de geschiedenis. Elke week heeft een thema: leenwoorden, bedreigde talen, taalkronkels, taalverwantschap, gebarentaal, taalverwerving, meertaligheid, standaardtaal en dialecten, taalconventies, alfabetten, taalverandering, taalfamilies, enzovoort.

Meer dan woorden alleen is samengesteld door taalkundigen van de Universiteit van Amsterdam. Vele talen komen aan bod maar de rode draad wordt gevormd door het Nederlands. De kalender biedt een jaar lang taalplezier voor de echte taalliefhebber en een goed begin van elke dag: een verrassend, leerzaam of vermakelijk taalfeit. Om cadeau te geven én te krijgen.

Informatie

Titel Meer dan woorden alleen
Ondertitel Hoe talen de wereld weerspiegelen
Auteur Alla Peeters, Petra Sleeman e.a.
Druk 1e
Prijs € 15,00
Formaat 13 × 18 cm
Uitvoering scheurkalender
Omvang 736 pagina's
Illustraties zwart-wit illustraties
Omslagontwerp Nico Richter
Verschijnt/verschenen augustus 2020
NUR 014
ISBN 978 90 8803 105 2
Genre Algemeen
    << terug