Een jaar lang lezen

Willem Weststeijn, boekaholic, leest gemiddeld honderd boeken per jaar. Dat is waarschijnlijk veel voor, bijvoorbeeld, een gemiddeld Nederlands Kamerlid, maar weinig voor een notoire veellezer als Maarten ’t Hart, die met gemak een veelvoud…

Omschrijving

Willem Weststeijn, boekaholic, leest gemiddeld honderd boeken per jaar. Dat is waarschijnlijk veel voor, bijvoorbeeld, een gemiddeld Nederlands Kamerlid, maar weinig voor een notoire veellezer als Maarten ’t Hart, die met gemak een veelvoud haalt. Weststeijns keuze voor de boeken is strikt persoonlijk. Hij leest vooral fictie, uit allerlei verschillende literaturen en in verschillende talen, en van bekende en minder bekende schrijvers.

In Een jaar lang lezen doet hij in een reeks korte besprekingen verslag van de uiteenlopende boeken die hij recent in één jaar heeft gelezen. De lezer vindt van alles in deze bundel: lof voor goede literatuur en een kritisch oordeel over minder goede boeken, maar vooral een confrontatie met Weststeijns hartstocht voor het lezen, die heeft geleid tot een onontkoombare, levenslange verslaving. En passant brengt hij ook iets van de kunst van het lezen over. Die kunst is niet aangeboren, maar moet je geleidelijk verwerven door veel, geduldig en met aandacht te lezen. Want als je weet waar je op moet letten, kun je zoveel meer van goede literatuur genieten!

Een inspiratiebron voor leesclus!

Bestel nuOver de auteur
Willem G. Weststeijn
Willem G. Weststeijn

Informatie

Titel Een jaar lang lezen
Ondertitel Verslag van een verslaving
Auteur Willem G. Weststeijn
Druk 1e
Prijs € 19,95
Formaat 13,5 × 21 cm cm
Uitvoering paperback
Omvang 352 pagina's
Illustraties zwart-witfoto's
Omslagontwerp Nico Richter
Verschijnt/verschenen oktober 2016
ISBN 978 90 8803 0857
Genre Algemeen
    << terug