LOUIS COUPERUS, EEN VERWENDE VAGEBOND. DE GEÏLLUSTREERDE BIOGRAFIE, 2e druk – Caroline de Westenholz

‘EEN PRACHTIGE JUBILEUMUITGAVE. EEN MUSEUM OP PAPIER.’ In 1991 publiceerde Frédéric Bastet De wereld van Louis Couperus, een visuele biografie over leven en werk van de grote Haagse schrijver. Bastets boek is inmiddels verouderd. Er is sindsdien veel onderzoek gedaan en gepubliceerd. In de loop van de jaren is nieuw materiaal boven water gekomen: onbekende foto’s van Couperus zelf, brieven van hem of van mensen die hij gekend heeft.

Omschrijving

DE NIEUWE GEÏLLUSTREERDE BIOGRAFIE

In 1991 publiceerde Frédéric Bastet De wereld van Louis Couperus, een visuele biografie over leven en werk van de grote Haagse schrijver. Bastets boek is inmiddels verouderd. Er is sindsdien veel onderzoek gedaan en gepubliceerd. In de loop van de jaren is nieuw materiaal boven water gekomen: onbekende foto’s van Couperus zelf, brieven van hem of van mensen die hij gekend heeft.
Honderd jaar na zijn dood staat Louis Couperus (1863-1923) nog steeds volop in de belangstelling. Zijn werk is een inspiratiebron voor vele toneelstukken, films en opera’s van een nieuwe generatie. Het Louis Couperus Genootschap is het grootste literaire genootschap van ons land.
Het herdenkingsjaar 2023 is het uitgelezen moment voor een nieuwe geïllustreerde biografie. Caroline de Westenholz, Couperus-kenner bij uitstek, heeft geput uit het rijke archief van het Louis Couperus Museum, dat naast het fotoarchief van Bastets boek ook een schat aan andere illustraties omvat. Het boek vormt een neerslag van wat ruim een kwart eeuw tentoonstellingskunst heeft bijgedragen aan de literaire nalatenschap van Louis Couperus en is schitterend geïllustreerd met ruim 400 foto’s.

Caroline de Westenholz is kunsthistorica, biografe en oprichtster van het Louis Couperus Museum. Zij publiceerde onder andere Een witte stad van weelde. Louis Couperus en Nice (1900-1910) over het leven van de schrijver aan de Côte d’Azur. Ze heeft vele tentoonstellingen georganiseerd en artikelen geschreven over werk en leven van Louis Couperus.

Caroline de Westenholz
Caroline de Westenholz

Informatie

Titel Louis Couperus, een verwende vagebond
Ondertitel De geïllustreerde biografie
Auteur Caroline de Westenholz
Druk 1e
Prijs € 29,99
Formaat 20 × 26 cm
Uitvoering gebonden met stofomslag
Omvang 352 pagina's
Illustraties 450 afbeeldingen
Omslagontwerp Nico Richter
Verschijnt/verschenen mei 2023
NUR 681
ISBN- EN-CH 9789088031281
Genre Biografie
    << terug