De Vogels

De familie Vogel heeft meer dan een eeuw theatergeschiedenis gemaakt. Deze gloedvolle biografie beschrijft een uitzonderlijke, flamboyante familie, tegen de achtergrond van de dramatische gebeurtenissen van de twintigste eeuw

Omschrijving

Het verhaal van een uitzonderlijke, flamboyante theaterfamilie

De familie Vogel heeft meer dan een eeuw theatergeschiedenis gemaakt. Deze gloedvolle biografie beschrijft een uitzonderlijke, flamboyante familie, tegen de achtergrond van de dramatische gebeurtenissen van de twintigste eeuw: de beurskrach van 1929, de Tweede Wereldoorlog en de culturele revolutie van 1968-69.
Afkomstig uit een geslacht van vier generaties militairen, was Albert Vogel senior de eerste die de planken opging. Met zijn voordrachtskunst reisde hij de wereld rond, in drie verschillende talen. Hij was volledig autodidact. Zijn vrouw trad op onder de artiestennaam Ellen Vareno. Het echtpaar had drie kinderen: Tanja, Ellen en Albert, die na de vroege dood van hun vader respectievelijk naam maakten als balletdanseres, actrice en voordrachtskunstenaar. Tanja leidde van 1955 tot 1985 een balletschool. Ellen werd de Grande Dame van het Nederlandse toneel. Albert Vogel junior werd vooral bekend door zijn voordrachten ‘Van en over Couperus’. Het boek geeft een overzicht van de levens van de verschillende Vogels en plaatst hun werk in de tijd.

Bestel nuOver de auteur

 

*
Over de Vogels afzonderlijk zijn enkele boeken geschreven, maar nog niet eerder een familiebiografie
*
Het boek is ge�llustreerd met prachtige, niet eerder gepubliceerde foto�s, afkomstig uit het familiearchief
*
Het boek is toegankelijk geschreven, met betrokkenheid, kennis en inlevingsvermogen door kunsthistorica en publiciste Caroline de Westenholz.

 

 

 

Caroline de Westenholz
Caroline de Westenholz

Informatie

Titel De Vogels
Ondertitel Een flamboyante theaterfamilie
Auteur Caroline de Westenholz
Druk 2e
Prijs € 24,95
Formaat 13,5 × 21 cm
Uitvoering gebonden met stofomslag
Omvang circa 304 pagina's
Illustraties geillustreerd met zwart-witfoto's, afkomstig uit het familiearchief
Omslagontwerp Nico Richter
Verschijnt/verschenen mei 2014
NUR 681
ISBN 978 90 8803 049 9
    << terug