DE GEKSTE PLEK VAN BELGIË, 3e druk – Jeroen van der Spek

‘EEN GUITIGE COMPILATIE VAN BEKENDE PLEKKEN, VERRASSENDE KUNST EN NUTTELOZE BOUWWERKEN.’ Reisjournalist Jeroen van der Spek koestert niet alleen een grote liefde voor België, maar ook voor `gekke’  plekken. In dit boek neemt hij je mee naar opmerkelijke, onalledaagse en bizarre locaties in het meest smeuïge land van Europa. Hij trok van Oude God naar Outremeuse en kwam thuis met 111 bizarre bezienswaardigheden: van de snelwegcycloop tot de zwevende kraan.

Omschrijving

III BIZARRE LOCATIES EN HUN BIJZONDERE VERHAAL

Reisjournalist Jeroen van der Spek koestert niet alleen een grote liefde voor België, maar ook voor `gekke’  plekken. In dit boek neemt hij je mee naar opmerkelijke, onalledaagse en bizarre locaties in het meest smeuïge land van Europa. Hij trok van Oude God naar Outremeuse en kwam thuis met 111 bizarre bezienswaardigheden: van de snelwegcycloop tot het darmhotel, en van de Tranendreef tot de zwevende kraan.

De gekste plek van België bevat een fascinerende selectie van verrassende herkenningspunten, verborgen pareltjes en beruchte nutteloze werken. Plekken die niet alleen een omweg waard zijn, maar stuk voor stuk goed zijn voor een goed verhaal. Maak kennis met de geheime atoomschuilkelder, breng de nacht door in een rioolbuis of ga duiken in een oude mijngang.

Eerder schreef Jeroen van der Spek Alle gekste plekken van Nederland, waarover NRC schreef: `Ongewoon leuk. Een van de meest inspirerende reisgidsen die wij ooit lazen.’ 

Jeroen van der Spek
Jeroen van der Spek

Informatie

Titel De gekste plek van België
Ondertitel 111 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal
Auteur Jeroen van der Spek
Druk 3e
Prijs € 17,95
Formaat 13,5 x 21 cm cm
Uitvoering paperback
Omvang 240 pagina's
Illustraties geheel vierkleuren
Omslagontwerp Buro Blikgoed, Thijs Hoogeland
Verschijnt/verschenen september 2019
NUR 320,511
ISBN 978 90 8803 102 1
Genre Geschiedenis & actualiteit
    << terug