Geert Timmermans en Niels de Zwarte

Geert Timmermans is stadsecoloog bij de gemeente Amsterdam en is als Honorary Fellow verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van de natuurinclusieve stad.

Niels de Zwarte is hoofd Bureau Stadsnatuur en adjunct-directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is als ecologisch adviseur betrokken bij uiteenlopende projecten voor overheden en bedrijven, met name in de randstad.

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) verspreidt, online en in print, populairwetenschappelijke informatie over actuele thema’s in de gezondheids- en biowetenschappen, geschreven door vooraanstaande wetenschappers. Zij wil zo bijdragen aan het in brede kring bevorderen van inzicht in de actuele en toekomstige ontwikkeling en toepassing van de biowetenschappen, in het bijzonder de betekenis en gevolgen voor mens, dier en maatschappij.

STADSNATUUR. VERGROENING VERRIJKT – Geert Timmermans, Niels de Zwarte e.a. – Stichting Biowetenschappen en Maatschappij
STADSNATUUR. VERGROENING VERRIJKT – Geert Timmermans, Niels de Zwarte e.a. – Stichting Biowetenschappen en Maatschappij

DE VERRASSENDE DIVERSITEIT AAN NATUUR IN DE STAD. Op stadsnatuur werd lange tijd enigszins neergekeken: onkruid, restnatuur, armoedig, onbelangrijk. Maar de laatste jaren kan die natuur rekenen op meer waardering van burgers, beleidsmakers en ...Bestel Over de auteurs