Carla van Gils en Elisabeth de Vries

Prof. dr. Carla van Gils is directeur bij KWF Kankerbestrijding en hoogleraar Klinische Epidemiologie van Kanker bij het UMC Utrecht. Daar doet zij onderzoek naar risicofactoren voor kanker en manieren om kanker vroeg op te sporen. Daarnaast onderzoekt zij de effecten van nieuwe diagnostische methoden en behandelingen in groepen patiënten met kanker.


Prof. dr. Elisabeth de Vries
is hoogleraar medische oncologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkt in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Haar doel is de gevoeligheid van tumoren voor medicijnen te vergroten en te komen tot een meer gepersonaliseerde behandeling van patiënten met kanker. Hierbij maakt ze ook gebruik van innovatieve afbeeldende technieken. Internationaal zet ze zich in voor het beschikbaar maken van alle relevante antikankermedicijnen voor elke wereldburger.

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) verspreidt, online en in print, populairwetenschappelijke informatie over actuele thema’s in de gezondheids- en biowetenschappen, geschreven door vooraanstaande wetenschappers. Zij wil zo bijdragen aan het in brede kring bevorderen van inzicht in de actuele en toekomstige ontwikkeling en toepassing van de biowetenschappen, in het bijzonder de betekenis en gevolgen voor mens, dier en maatschappij.

KANKER – Carla van Gils & Elisabeth de Vries, e.a. – Stichting Biowetenschappen en Maatschappij
KANKER – Carla van Gils & Elisabeth de Vries, e.a. – Stichting Biowetenschappen en Maatschappij

Het aantal kankerpatiënten in Nederland stijgt de komende jaren explosief; van circa 800.000 nu tot circa 1,4 miljoen in 2032. Vroeg of laat krijgt een op drie Nederlanders kanker. En hoe ouder, hoe groter de kans op deze ziekte. Preventie is ...BestelOver de auteur