DE ZAAK ZONNESTELSEL

Het lijkt zo vertrouwd, ons zonnestelsel. Een handvol planeten die ordelijk om een centrale ster draaien, sommige van rotsen, andere van gas. Bekend terrein dus, denken we. In werkelijkheid wemelt het zonnestelsel van de raadsels en onbegrepen verschijnselen. Waar komt de zon vandaan? Hoe alleen is ons zonnestelsel? En: Is ons water buitenaards?

Omschrijving

Het lijkt zo vertrouwd, het zonnestelsel. Een handvol planeten die ordelijk om een centrale ster draaien, sommige van rotsen, andere van gas. Wat manen. Een enkele komeet.

Bekend terrein dus, denken we. In werkelijkheid wemelt het zonnestelsel van de raadsels en onbegrepen verschijnselen. Waar komt de zon vandaan? Hoe alleen is het zonnestelsel? Wat wordt er later van de aarde als de zon sterft? En: is ons water buitenaards? Waarom draaien sommige manen achteruit? In De Zaak Zonnestelsel speuren Martijn van Calmthout en Simon Portegies Zwart als detectives naar antwoorden op de vele vragen over onze directe omgeving in de kosmos. `Wat we zien is een still uit een meeslepende avonturenfilm waarvan we hooguit de samenvatting kennen.’ Een thriller die eindigt in nieuwe inzichten en een warm pleidooi voor meer planeetwetenschappen.

*

Er is verrassend weinig bekend over de geschiedenis van ons zonnestelsel

*

Originele aanpak van schrijver en natuurkundige Martijn van Calmthout en astrofysicus Simon Portegies Zwart. Samen verkennen ze de raadsels rond ons zonnestelsel, afgewisseld met avontuurlijke verhalen over vreemde bezoekers

*

Geïllustreerd met prachtige kleurenfoto’s

Martijn van Calmthout
Martijn van Calmthout

    << terug