Professor Stewart’s schatkamer vol wiskundige uitdagingen

Inspirerende wiskundige raadsels, weetjes, puzzels, veelal in de vorm van een verhaal. De onderwerpen zijn heel divers, van logica tot meetkunde, van sommen tot spelletjes, van dingen om uit te rekenen tot dingen om te maken.

Omschrijving

Wiskundige raadsels voor nerds en alfa’s!

Inspirerende wiskundige raadsels, weetjes, puzzels, veelal in de vorm van een verhaal. De onderwerpen zijn heel divers, van logica tot meetkunde, van sommen tot spelletjes, van dingen om uit te rekenen tot dingen om te maken. Tussendoor zijn er levendige beschrijvingen van wiskundige theorieën en stellingen. Hoe kun je codes verbreken? Waarom komt een kat altijd op z’n pootjes terecht? Achterin staan de oplossingen, die ook nog achtergrondinformatie bieden.

Bestel nuOver de auteur

 

*
Wiskunde wint aan populariteit. Zo stimuleert Google de aandacht voor wiskunde door de Internationale Wiskunde Olympiade te sponsoren met 1 miljoen euro
*
Vervolg op het succesvolle boek Professor Stewart’s verzameling van wiskundige raadsels. Meer dan 100.000 exemplaren verkocht in Engeland en in Nederland is deze titel in korte tijd diverse keren herdrukt.
*
Verslavende wiskundige raadsels, puzzels, spelletjes, verhalen, grapjes en trucs, mét de oplossingen!
*
`Een hersenbrekende reis.’ – New Scientist

 

Ian Stewart

Ian Stewart is van jongs af aan gefascineerd geweest door getallen en wiskunde. Hij verzamelde alle interessante en bijzondere weetjes over wiskunde die hij kon vinden en die hij niet op school onderwezen kreeg (dus alle leuke en boeiende dingen). Al vele jaren ziet hij het als zijn taak om wiskunde bij het grote publiek toegankelijk en populair te maken.
Zijn boeken zijn daarvan het unieke resultaat. Stewart ontving de Michael Faraday Medal voor zijn bijdrage aan het populariseren van wetenschap en werd fellow van de Royal Society in 2001. Hij schreef meer dan twintig boeken op het gebied van wiskunde, waaronder de bestseller Professor Stewart’s verzameling van wiskundige raadsels. Hiervan zijn in Nederland en Vlaanderen meer dan 15.000 exemplaren verkocht

Informatie

Titel Professor Stewart's schatkamer vol wiskundige uitdagingen
Oorspronkelijke titel Professor Stewart's Hoard of Mathematical Treasures
Auteur Ian Stewart
Druk 3e
Prijs € 12,50
Formaat 12,5 × 20 cm
Uitvoering pocket
Omvang 320 pagina's
Omslagontwerp Bold and Noble
Verschijnt/verschenen 2016
NUR 918
ISBN 978 90 8803 069 7
Genre Populaire wetenschap
    << terug