ALLE GEKSTE PLEKKEN VAN NEDERLAND, 4e editie, geheel geactualiseerd met vele nieuwe locaties – Jeroen van der Spek

‘ONGEWOON LEUK. EEN VAN DE MEEST INSPIRERENDE REISGIDSEN DIE WIJ OOIT LAZEN.’ Nederland saai en aangeharkt? Alle gekste plekken van Nederland bewijst het tegendeel. Dit boek neemt je mee naar  222 bizarre en ongerijmde locaties in ons land: van een onderwater escaperoom tot een Hobbitsauna en van een selfie-mossel tot een B&B in een sixpack Heineken.

Omschrijving

Nederland saai en aangeharkt? Alle gekste plekken van Nederland bewijst het tegendeel. Dit boek neemt je mee naar de meest bizarre en ongerijmde locaties in ons land: van een onderwater escaperoom tot een Hobbitsauna en van een selfie-mossel tot een B&B in een sixpack Heineken. Jeroen van der Spek maakte een fascinerende selectie van immense zelfbouwprojecten, masochistische doe-attracties en kunstwerken die met hun omgeving vloeken. Plekken die niet alleen een omweg waard zijn, maar ook stuk voor stuk goed zijn voor een bijzonder verhaal. Maak een fietstochtje door het museum, ga op zoek naar de haargroeihelm in het Bizarium of neem je slaapzak mee voor de ultieme back to basic-ervaring: overnachten in een rioolbuis. Het boek is fraai geïllustreerd met 250 kleurenfoto’s en een perfecte uitgave voor iedereen die denkt dat hij Nederland kent. Deze vierde editie is geheel geactualiseerd met vele nieuwe locaties.

‘Ongewoon leuk. Een van de meest inspirerende reisgidsen die wij ooit lazen’ – NRC
‘Een gekke plek, oké. Maar hoe mooi kan het zijn?’ – Ivo Niehe in de TVshow

Jeroen van der Spek is reis- en locatiejournalist, Nederlandkenner bij uitstek en fotograaf. Hij heeft inmiddels vele boeken over Nederland op zijn naam staan. Hij ging ook de grens over, naar het meest smeuïge land van Europa, wat resulteerde in De gekste plek van België

  • 222 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal
  • Alle gekste plekken in Nederland verzameld, geactualiseerd en aangevuld met nieuwe locaties
  • Een perfecte uitgave voor iedereen die denkt dat hij Nederland kent
Jeroen van der Spek
Jeroen van der Spek

Informatie

Titel Alle gekste plekken van Nederland
Ondertitel 222 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal
Auteur Jeroen van der Spek
Druk 4e
Prijs € 2299
Formaat 13,5 x 21 cm cm
Uitvoering paperback
Omvang 472 pagina's
Illustraties geheel vierkleuren
Omslagontwerp Buro Blikgoed, Thijs Hoogeland
Verschijnt/verschenen mei 2023
NUR 320,510
ISBN 978 90 8803 1298
Genre Nederland
    << terug