77 fabels & feiten over onze voeding – herziene editie

Er gaat haast geen dag voorbij of onze voeding is in het nieuws. Vaak gaat het daarbij om hypes in de media, onnodige bangmakerij voor sommige voedingsmiddelen of het zoveelste (eenzijdige) dieet waardoor consumenten niet meer weten wie of wat ze moeten geloven. Wat is waar en wat niet?

Omschrijving

Rekent af met mythes rond onze voeding

Er gaat haast geen dag voorbij of onze voeding is in het nieuws. Vaak gaat het daarbij om hypes in de media, onnodige bangmakerij voor sommige voedingsmiddelen of het zoveelste (eenzijdige) dieet waardoor consumenten niet meer weten wie of wat ze moeten geloven. Wat is waar en wat niet?
In 77 fabels & feiten over onze voeding wordt door Hans Kraak volgens de laatste stand van de wetenschap en de nieuwste inzichten op heldere wijze antwoord gegeven op de meest voorkomende vragen over onze voeding, voedingsmiddelen en voedingsstoffen. In het boek wordt afgerekend met hypes rondom voeding en onnodige bangmakerij voor of demonisering van bepaalde voedingsmiddelen.
De 77 belangrijkste fabels en feiten op het gebied van koolhydraten (suikers), eiwitten, vetten, vitamines en mineralen, E-nummers en zoetstoffen worden onder de loep genomen.
Geheel herzien editie, 2016Hans Kraak

Bestel nuOver de auteur

 

De grootste fabels en feiten rond voeding in 77 items
*
Volgens de laatste stand van de wetenschap en de nieuwste inzichten
*
Onderscheidend door de toegankelijke, journalistieke aanpak waarbij ingewikkelde kwesties helder worden gepresenteerd; biedt de mogelijkheid zelf een oordeel te vormen
*
In samenwerking met Voeding Nu, een onafhankelijk platform rond voedsel, voeding en gezondheid, dat informatie biedt volgens de laatste ontwikkelingen in de wetenschap

 

Hans Kraak

Hans Kraak (1965) is hoofdredacteur van Voeding Nu. Hij werkte o.a. bij het ministerie van Landbouw en het Voedingscentrum, en bij verschillende media als journalist. Eerder schreef hij 77 fabels & feiten over onze voeding, dat uitstekende recensies kreeg. ‘Eindelijk een bron om op te vertrouwen,’ schreef jamie magazine.

Voeding Nu is een platform, bestaande uit een vaktijdschrift, een website en een nieuwsbrief rond voedsel, voeding en gezondheid, gericht op professionals. Vanuit Voeding Nu worden regelmatig symposia georganiseerd rond actuele voedingskwesties.

Informatie

Titel 77 fabels & feiten over onze voeding
Ondertitel Rekent af met mythes rond onze voeding
Auteur Hans Kraak
Druk 2e
Prijs € 18,95
Formaat 13,5 × 21 cm
Uitvoering paperback cm
Omvang 224 pagina's
Omslagontwerp Studio Jan de Boer
Verschijnt/verschenen 2016
NUR 893
ISBN 978 90 8803 070 3
Genre Gezondheid
ISBN eBoek 978 90 8803 048 2
    << terug